Nederlandstalige chapter van ACBS
ACT-curssusen:
basis en gevorderd
• Introductie en basiscursus  
• Verdieping en vervolg   
Gratis ACT-materiaal
Hier vind je alvast een voorsmaakje
Previous
Next

Visie, missie en waarden

De Association for Contextual Behavior Sience België Nederland (ACBS BeNe) is in 2010 opgericht als de officiële Nederlandstalige chapter (onderafdeling) van de ACBS (Association for Contextual Behavior Science). In 2015 vierde de ACBS BeNe haar eerste lustrum met een groot congres.

Visie, missie en waarden van ACBS BeNe komen overeen met die van ACBS.

Visie:

ACBS richt zich op het verlichten van menselijk leed en de vooruitgang van het menselijk welzijn door middel van onderzoek en de praktijk, vanuit de filosofie van het functioneel contextualisme.

 

Missie:

ACBS is een internationale gemeenschap van academici, onderzoekers, clinici, opvoeders, beoefenaren en anderen, waarvan de missie is om:

  • een dynamische interactie tussen fundamenteel en toegepast onderzoek te ondersteunen;
  • verspreiding van contextuele gedragswetenschappen;
  • doorgaan met het ontwikkelen van principes, theorieën en praktische toepassingen, gebaseerd op empirische kennis en geleid door de beste beschikbare wetenschappelijke gegevens en trainers;
  • steun aan alle leden die willen deelnemen aan dit werk.

 

Waarden:

In de hele ACBS Gemeenschap werken we in een collegiale, open, genereuze, zelfkritische, niet-discriminerende en wederzijds ondersteunende manier.

Met het aangaan van het lidmaatschap van de ACBS en ACBS BeNe onderschrijf je de visie, missie en waarden van beide verenigingen.

ACBS BeNe stelt zich in het verlengde van bovengenoemde ten doel leden en niet-leden hierbij te ondersteunen in het Nederlands. We vinden dat iedere cliënt het recht heeft op een goede ACT/ RFT/ FC therapie.

De vereniging doet dit door zijn leden te stimuleren zichzelf voortdurend te blijven te informeren over nieuwe ontwikkelingen en te blijven trainen op het gebied van ACT/ RFT/FC en aanverwante gebieden. De vereniging zorgt daarom voor het onderhouden van een informatieve website, het organiseren van workshops en congressen, het faciliteren van contactmomenten voor leden, al dan niet in supervisie- of intervisievorm, en ondersteuning bieden aan samenwerking tussen clinici en wetenschappelijk onderzoekers.

De website geeft tevens een overzicht van ACT-therapeuten en hun kwalificaties, een archief van therapiemateriaal, artikelen, documenten, vragenlijsten, aankondigingen van workshops, opleidingen, experiëntiële workshops e.d.

Een deel van de website is publiek toegankelijk. Leden kunnen hun materiaal aanbieden voor plaatsing op de website.