Workshop ACT & onderwijs | 2 dagen | 2 juni 2022 | Hasselt

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 02-06-2022
10:00 - 17:00


De cursus wordt aangeboden door Allegre instituut Bv.

Psychologische flexibiliteit in het onderwijs. Doen wat werkt met hart en ziel.

Veel mensen die kennismaken met ACT en daar de vruchten van gaan plukken, merken op dat ze dit alles graag eerder in hun leven hadden willen leren. Dat had een hoop geworstel en lijden gescheeld en het had hen sneller op een pad van waarden en persoonlijke ontwikkeling gezet. ACT gaat over veerkracht en levenskunst en dat kunnen we niet jong genoeg meekrijgen. Vandaar dat er naast de toepassing in de GGZ ook wordt gekeken naar toepassing in het onderwijsveld. We noemen het dan geen Acceptatie en Commitment Therapie maar Acceptatie en Commitment Training.

Dag 1: Wetenschap achter ACT, Relational Frame Theory, evolutiebiologie en neurologie

We nemen een duik in de wetenschap achter ACT, namelijk functioneel contextualisme, Relational Frame Theory, evolutiebiologie en neurologie. Dit biedt een nieuwe en brede kijk op wat het betekent om een mens te zijn en een menselijk leven te leven samen met de mensen om je heen en op wat een mensenkind nodig heeft om veerkrachtig, gezond te kunnen opgroeien en het leven voluit te gaan leven. We brengen deze wetenschap tot leven door ervaringsgerichte oefeningen te doen.
We verbinden de theoretische kennis met de praktijk door stil te staan bij de vraag: Als we met de wetenschappelijke kennis van nu met schone lei het onderwijs zouden mogen gaan organiseren, hoe zou dat er dan uit zien? Hoe kan de school een context bieden die prosociaal gedrag en psychologische flexibiliteit bij leerkrachten en kinderen bevorderd?

Dag 2: Hoe kun je de wetenschap gebruiken in de onderwijspraktijk?

We nemen de ontwikkelingen in het veld door. Welke toepassingen zijn er op het gebied van ACT en aanverwante interventies? Zo wordt abstracte wetenschap concreet gemaakt.
We oefenen samen met interventies die je mogelijk kunt inzetten, zodat je kunt ervaren hoe dat werkt.

  • Oefeningen die je zelf kunt doen, zodat je een psychologisch flexibele context kunt bieden voor je leerlingen.
  • Oefeningen om individueel met leerlingen te doen.
  • Oefeningen voor in de klas.
  • Oefeningen voor je team.

Data: 2 en 3 juni 2022 10.00 tot 17.00 uur inclusief lunch en drinken.
Locatie: Parc 51 in Hasselt
Niveau: Gevorderd, 6 daagse basis opleiding gevolgd hebben voor onderwijsprofessionals, pedagogisch medewerkers, psychologen
Trainer: Maaike Steeman
Taal: Nederlands
Prijs: € 435,60 incl. BTW
Info/inschrijven: https://professionals.allegre.be/agenda/bootcamp-2022-workshop-act-onderwijs-2-en-3-juni