VGcT vervolgcursus ACT en de functionele context | 8 dagen | 1 september 2022 | Huissen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01-09-2022
09:30 - 17:15


De cursus wordt aangeboden door ACT Cursus in samenwerking met Factor Psy

Doelen

  • Leren werken met ACT vanuit een procesgerichte benadering, gebaseerd op de meest recente inzichten uit de relational frame theory.
  • Kunnen werken met ACT binnen de grotere familie van de cognitieve gedragstherapie
  • Leren aansluiten bij waar de client is, met een eigen stevig fundament in het hier-en-nu

Inhoud – werkwijze – tijdsinvestering

De cursus is zo opgebouwd, dat de cursist eerst kennismaakt met ACT van binnenuit en de zes componenten van psychologische (in)flexibiliteit aan den lijve leert kennen. De theorie wordt aan de eigen ervaring gekoppeld. Vervolgens komt de theorie opnieuw aan bod en leert de cursist de therapeut positie innemen. Door middel van demonstraties, realplay en rollenspellen krijgen cursisten volop gelegenheid om te zien en te oefenen met hoe ACT gedaan wordt. Centraal hierbij staat het aansluiten bij de client, vanuit kennis over het verhaal van de client over zichzelf in de wereld, dat leidt tot psychologische inflexibiliteit. De cursist leert interventies zoals metaforen en experiëntiële oefeningen aan te bieden als ondersteuning van het therapieproces. De verbinding met de cognitieve gedragstherapie komt uitvoerig aan bod.

De studiebelasting bestaat uit 50 uren aanwezigheid, 37 uren thuisstudie (boeken en artikelen) en 14 uur werken aan opdrachten.
Accreditatie is toegekend als 50u vervolgcursus VGCt voor CGT’ers i.o. en als nascholing van 50 punten voor cognitief gedragstherapeuten.

Data: 1, 2, 15, 16, 29 en 30 september en 13 en 14 oktober 2022 9:30 tot 17:15 uur
Locatie: Dominicanen Klooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen
Niveau: beginnend ACT therapeuten, maar ook mensen die al een tijdje met ACT werken en meer willen leren aansluiten bij de client. Voorwaarde is dat iemand al een basiscursus van 100 uur gedaan heeft, goedgekeurd door de VGCt.
Trainers: Lieve Bruyninx en Jacqueline A-Tjak
Taal: Nederlands
Prijs: € 2150
Info/inschrijven: factorpsy.nl/vgct