Opleidersbijeenkomst (online)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21-08-2020
00:00


Bijeenkomst opleiders ACT verplaatst naar 21 augustus, nu via Zoom

 

Helaas kon het Lustrumcongres van de ACBS BeNe niet doorgaan en daarmee ook niet de lunch die we op 21 maart voor opleiders in ACT wilden verzorgen. We hebben besloten om op 21 augustus een nieuwe bijeenkomst te plannen, van 9.30 tot 12.30. Hiermee komt de datum van 18 september, waar we eerder over gesproken hebben, te vervallen.

Voor wie is deze bijeenkomst: iedereen, die professionals iets leert over ACT, ook al is zo’n leermoment maar incidenteel en enkele uren in duur, is van harte welkom om zich aan te sluiten. Met professionals bedoelen we iedereen, die probeert anderen te helpen hun gedrag te veranderen. Je hoeft geen lid te zijn van de ACBS BeNe om je aan te sluiten (maar we nodigen je wel van harte uit om lid te worden).

Wat gaan we doen: we verdelen de tijd in drie blokken. 

Het eerste blok, van ongeveer een uur zullen we besteden aan beleidsmatige vragen: hoe vind je dat opleiders om moeten gaan met het gegeven dat er geen officiële opleiding in ACT (therapie, training, coaching enz) is en er geen officiële titel te verwerven is met een opleiding in ACT. Hoe wil je omgaan met de vrijgevigheid in de ACT gemeenschap om kennis, ervaring en materialen met elkaar te delen? Is het nuttig, heb je er behoefte aan om daar afspraken over te maken, of juist niet? Vind je het een goed idee als mensen lid worden van onze vereniging en heb je er zicht op wat mensen motiveert om dit wel of niet te doen. Als opleidingscommissie houden we ons met dergelijke vragen bezig en willen we ook graag jouw mening horen.

Het tweede blok besteden we aan intervisie. Alle vragen en dilemma’s die je tegenkomt, wanneer je een (stukje) opleiding geeft in ACT kunnen hier aan de orde komen. We kunnen ervaringen delen, met elkaar meedenken. De invulling hiervan staat niet vast.

Het derde blok besteden we aan het delen van werkvormen/interventies. We hopen dat je na afloop van onze bijeenkomst ‘naar huis gaat’ met een aantal nieuwe ideeën over werkvormen of oefeningen die je kunt gebruiken in je eigen praktijk, als opleider, als coach, als therapeut, enz. We zouden het leuk vinden als je zelf input hebt voor dit onderdeel. Misschien heb je een bestaande oefening aangepast voor jouw doelgroep, misschien heb je een manier van uitvoeren bedacht, die vernieuwend is, misschien heb je een nieuwe werkvorm bedacht. Hier is een kans om anderen mee te laten profiteren van jouw creativiteit. 

De bijeenkomst zal plaatsvinden via Zoom. Houd je mailbox in de gaten. We zullen van te voren een link toesturen, waarmee je aan de bijenkomst kunt deelnemen.

Je kunt vragen, opmerkingen en reacties (bijvoorbeeld omdat je een leuke oefening hebt, of een beleidsvraag die je wilt delen) sturen naar: opleiders@acbsbene.nl

Hopelijk zien we je! Groeten van 

Aline Kruit, Jacqueline A-Tjak, Jeannette Verhoeven en Jenny Blaauwbroek

Plaats een reactie