Netwerklunch SIG ACT & Onderwijs | 15 oktober 2022 | Den Bosch

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15-10-2022
11:30 - 15:00


Dit is een activiteit van ACBS BeNe SIG ACT & Onderwijs

De missie van SIG ACT & Onderwijs is meer bekendheid te geven aan ACT en de implementatie ervan in het onderwijs ondersteunen.

Dat doen we graag samen!

Daarom is er op 15 oktober een bijeenkomst, zowel voor ACT-kenners als onderwijsmensen die nieuwsgierig zijn naar ACT, in Den Bosch van 11:30 tot 15:00 uur.

Wil jij daar ook bij zijn?
Schrijf je dan in via volgende link: https://lnkd.in/eXziJzDZ

Werken in het onderwijs is uitdagender dan ooit. Leerkrachten kreunen onder de druk, er is sprake van een echt tekort aan leerkrachten. Zowel leerkrachten als leerlingen worstelen met hun welbevinden. Zowel in Nederland als Vlaanderen gaan het niveau van de leerlingen achteruit, waardoor er paniek is over de onderwijskwaliteit. Naar school gaan lijkt meer en meer stressvol te zijn voor zowel de leerkracht als de leerling.

Stress en leren gaan niet goed samen.

Zonder te ontkennen dat de werkdruk immens is, dat de administratieve last de passie overstijgt, denken wij dat ACT (acceptatie en commitment training) ruimte kan geven om te ontwikkelen in plaats van te overleven.

De wetenschappelijke basis van ACT biedt praktische handvatten om van school een optimale leer- en werkcontext te maken. Ik heb de eer om moedige leerkrachten te mogen begeleiden, die uit zichzelf de stap zetten om aan hun eigen veerkracht te werken. Om in hun tijd uit te zoeken hoe ze kunnen blijven staan in de woelige wateren van het onderwijs. Om vandaar uit te kunnen gaan kiezen vanuit hun eigen kompas een koers te varen.

Hoe zou het zijn als hun hele context mee zou bewegen? Geïnspireerd op ACT?

Wil jij ook meer weten over ACT in het onderwijs?

Sta je in het onderwijs en maakt bovenstaande je nieuwsgierig?

Datum: 11:30 tot 15:00 15 oktober 2022
Locatie: Den Bosch
Taal: Nederlands
Voor wie: De bijeenkomst met lunch is gratis voor leden.
Begeleiding: volgt nog
Prijs: gratis voor leden van ACBS BeNe en 15 Euro voor niet-leden.
Inschrijven: https://lnkd.in/eXziJzDZ