Masterclass Parkeer je Piekerverstand

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18-11-2020
Hele dag


Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein is een fantastische verhalenverteller, die continu vergelijkt, oordeelt, evalueert, bekritiseert en fantaseert. Ons brein produceert nu eenmaal gedachten. Wel 50.000 per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf.

80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken!

Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft ruimte in je hoofd. Defuseren heet dat. Het gaat erom onplezierige gedachten te zien zoals ze werkelijk zijn – alleen maar woorden – en de strijd ertegen te staken. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten. Defuseren is een krachtig instrument uit ACT.

Type opleiding: workshop
Locatie: Utrecht
Aantal dagen: 1 dagdeel van 4 uur
Niveau: beginner/gevorderde
Doelgroep: professioneel begeleiders die de kracht van defusietechnieken uit ACT willen ervaren en hun toolbox uit willen breiden met een set defusietechnieken, direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Geaccrediteerd door NOBCO, NvvA, OOA, BA&O, Registerplein, Hobeon, ADAP

Meer informatie: www.anderseigen.nl/mentale-flexibiliteit
Opleider: Annette Aarts

Plaats een reactie