Basiscursus ACT | 2 dagen | 31 mei & 7 juni 2022 | Online

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 31-05-2022
09:30 - 17:00


De cursus wordt aangeboden door Vlokhovenopleidingen

Inhoud van de introductiecursus ACT
In deze 2-daagse geaccrediteerde basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) maak je kennis met het ACT model van psychologische (in)flexibiliteit. De kern van ACT is doen wat er voor jou toe doet en daarbij moeilijkheden meenemen omdat ze nu eenmaal bij het leven horen. ACT is een transdiagnostische cognitieve gedragstherapie gericht op het vergroten van psychologische flexibiliteit. Dit is het vermogen om, afhankelijk van de context, gedrag te veranderen of juist door te zetten om zich te bewegen in de richting van de waardevolle aspecten van het leven. Mindfulness is een essentieel deel van ACT. Ook therapeuten worstelen met zaken die zij liever vermijden en het is niet mogelijk om ACT te doen zonder zelf open te staan voor deze algemeen menselijke processen. Daarom doen we experiëntiële oefeningen zodat je als cursist zelf de effecten van ACT kunt ervaren. Daarnaast is aandacht voor de theorie, casusconceptualisatie en het oefenen met klinische ACT-processen in een behandeling.

Je legt dus niet alleen een theoretische basis, maar maakt door ervaringsgericht leren ook zelf kennis met ACT-oefeningen.

Doelstellingen
Na afloop van de cursus:

  • Ben je op de hoogte van de filosofische achtergrond en theoretische basis van ACT.
  • Heb je de klinische processen van het ACT-model ervaren.
  • Kun je de klinische processen van het ACT-model toepassen in een casus.
  • Ben je in staat om interventies toe te passen gericht op het bevorderen van bereidheid/aanvaarding en waardengerichte activiteiten.

Accreditatie: NIP, FGzPt, VGCt, NVvP
Data: 31 mei en 7 juni van 9.30 tot 17.00 uur.
Locatie: Online
Niveau: beginner
Trainer: Karlein Schreurs
Taal: Nederlands
Prijs: € 465,- incl. btw. ​​

Info / inschrijven: https://www.vlokhovenopleidingen.nl/aanbod/basiscursus-act-2-dagen/