ACBS BeNe Alg. Leden Vergadering 2019 met workshop ACT en Autisme Spectrum Stoornis in Antwerpen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 11-05-2019
Hele dag


Programma

Vanaf 09.30       Onthaal met koffie en thee

10.00-11.45        Sociaal moment met alle leden: We vinden het belangrijk te laten weten wie we zijn en wat we voor jou willen doen. En we willen graag weten wie jij bent en wat jij wil dat we doen.

Vandaar dat we op de ALV in de voormiddag ruimte maken om met elkaar in gesprek te gaan. Wie is het bestuur van ACBS BeNe? Welke commissies zijn er lopende? Wie zit daar in? Wat doen ze? Wat als je wil aansluiten bij een commissie? Wat als je vragen of suggesties hebt rond bepaalde zaken? Het antwoord op al deze vragen krijg je in de voormiddag van 11 mei!! Graag tot dan!

De opleidingscommissie zal op 11 mei gelegenheid creëren voor trainers (opleiders ACT) om bij elkaar te zitten tijdens de lunchpauze. Deelname is vrijwillig en gericht op gezelligheid en elkaar (beter) leren kennen. Als je mensen opleidt in ACT middels training of supervisie, ben je van harte welkom.

12.00-12.30        Broodjeslunch

12.30-14.30       ALV

14.30-16.30        Workshop ACT en ASS door Elke Bussels

Vanaf 16.30       Borrel en aansluitend diner (beide op eigen kosten)

 ACT en ASS: Kan je ACT, een therapievorm met zoveel metaforen en ervaringsgerichte oefeningen, wel gebruiken bij mensen met een autismespectrumstoornis? En vooral.. heeft het ook effect? Onderzoek van Johan Pahnke en zijn collega’s toonde in 2013 reeds aan dat er een positief effect vastgesteld kon worden bij mensen met ASS die een 6-weken groepsprogramma volgden. Natuurlijk is het wel belangrijk ACT op een aangepaste manier aan te bieden en je te realiseren dat inderdaad niet alles werkt. In deze workshop neemt Elke je mee in een introductie auti-vriendelijke ACT.

 Biografie Elke Bussels: Elke studeerde in 2007 af als neuropsycholoog en leerde ACT kennen in 2011. Omdat ze op dat moment ook bezig was aan een opleiding tot auti-coach, werd haar interesse gewekt hoe ACT in dit plaatje zou kunnen passen. Sindsdien werd Elke al vaak gevraagd om hierover workshops en lezingen te geven in binnen- en buitenland.

Elke heeft sinds 2016 haar eigen thuispraktijk in Oudsbergen (Opglabbeek), maar ze is ook verbonden aan praktijk Stemina in Oudsbergen (Meeuwen) en aan het diagnosecentrum Voorkempen in Zoersel. Naast haar passie voor psychologie, heeft ze ook een passie voor reizen en dansen. Sinds 3 jaar is ze ook dansdocent in salsa, bachata en kizomba

Kosten: Voor leden is deelname gratis. Niet-leden betalen €50,-.

Locatie: De Finale, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen-Berchem

Inschrijving: U kan zich inschrijven tot één week op voorhand door een mail te sturen naar workshopcommissie@acbsbene.com met vermelding van volgende gegevens:

 • Naam
 • Deelname aan ALV
 • Wil je wel/niet na afloop mee voor een diner (op eigen kosten)

Download: Agenda ALV 11 mei 2019Jaarverslag ACBS BeNe 2018Notulen ALV april 2018

2 gedachten over “ACBS BeNe Alg. Leden Vergadering 2019 met workshop ACT en Autisme Spectrum Stoornis in Antwerpen

 1. Hallo,
  Lijkt me een zeer interessante workshop. Aangezien ik werk bij het Dr Leo Kannerhuis centrum voor autisme en wij een training ACT voor mensen met autisme aan het opzetten zijn.
  Heb enkel wel vraag wat houdt ALV in ?
  Groet, Ciel Eggen

  • Dag Ciel,
   Je bent van harte welkom om te komen.
   ALV staat voor Algemene Leden Vergadering.

   Met vriendelijke groet,
   Simone Bluyssen
   Voorzitter ACBS BeNe

Een reactie plaatsen