ACBS BeNe Alg. Leden Vergadering 2019 met workshop ACT en Autisme Spectrum Stoornis in Antwerpen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 11-05-2019
Hele dag


Programma

Vanaf 09.30       Onthaal met koffie en thee

10.00-11.45        Sociaal moment met bestuurs- en commissieleden

12.00-12.30        Broodjeslunch

12.30-14.30       ALV

14.30-16.30        Workshop ACT en ASS door Elke Bussels

Vanaf 16.30       Borrel en aansluitend diner (beide op eigen kosten)

 

ACT en ASS: Kan je ACT, een therapievorm met zoveel metaforen en ervaringsgerichte oefeningen, wel gebruiken bij mensen met een autismespectrumstoornis? En vooral.. heeft het ook effect? Onderzoek van Johan Pahnke en zijn collega’s toonde in 2013 reeds aan dat er een positief effect vastgesteld kon worden bij mensen met ASS die een 6-weken groepsprogramma volgden. Natuurlijk is het wel belangrijk ACT op een aangepaste manier aan te bieden en je te realiseren dat inderdaad niet alles werkt. In deze workshop neemt Elke je mee in een introductie auti-vriendelijke ACT.

 

Biografie Elke Bussels: Elke studeerde in 2007 af als neuropsycholoog en leerde ACT kennen in 2011. Omdat ze op dat moment ook bezig was aan een opleiding tot auti-coach, werd haar interesse gewekt hoe ACT in dit plaatje zou kunnen passen. Sindsdien werd Elke al vaak gevraagd om hierover workshops en lezingen te geven in binnen- en buitenland.

Elke heeft sinds 2016 haar eigen thuispraktijk in Oudsbergen (Opglabbeek), maar ze is ook verbonden aan praktijk Stemina in Oudsbergen (Meeuwen) en aan het diagnosecentrum Voorkempen in Zoersel. Naast haar passie voor psychologie, heeft ze ook een passie voor reizen en dansen. Sinds 3 jaar is ze ook dansdocent in salsa, bachata en kizomba

Kosten: Voor leden is deelname gratis. Niet-leden betalen €50,-.

Locatie: De Finale, Boomgaardstraat 22, 2600 Antwerpen-Berchem

Inschrijving: U kan zich inschrijven tot één week op voorhand door een mail te sturen naar workshopcommissie@acbsbene.com met vermelding van volgende gegevens:

  • Naam
  • Deelname aan ALV
  • Wil je wel/niet na afloop mee voor een diner (op eigen kosten)

Een reactie plaatsen