Nederlandstalige chapter van ACBS
ACT-curssusen:
basis en gevorderd
• Introductie en basiscursus  
• Verdieping en vervolg   
Gratis ACT-materiaal
Hier vind je alvast een voorsmaakje
Previous
Next

Algemene ledenvergadering (ALV) 2018 met gratis workshop

Workshop Collateral Beauty

Een workshop over verslaving en het vergroten van psychologische flexibiliteit

Victor Huigens
Victor Huigens heeft ruim 20-jarig ervaring in het werken met verslaafden en ruim 10 jaar met het inzetten van Acceptance & Commitment Therapie binnen dit werkveld. Hij is het brein achter de   ImpACT verslavingskliniek in Utrecht, waar aan de cliënten een programma wordt aangeboden dat in alle onderdelen ACT-consistent hoopt te zijn. Dit overigens zonder te verzuimen bruggen te slaan met meer regulier toegepaste methodieken als Motiverende Gespreksvoering, CGT en 12 Steps.  

Ongewoon normaliserende aanpak
Persoonlijk heeft Victor ruime ervaring met verslaving en daarnaast ook met allerhande andere vormen van, zoals hij zelf zegt: ‘onge- en mislukkig zijn’. Binnen een geestelijke gezondheidszorg die steeds verder tendeert naar verbijzondering en gewichtigdoenerij kiest hij ondersteunt door het ACT gedachtegoed in zijn werk voor een ongewoon normaliserende aanpak.

Verkrampte werkelijkheidsbeleving
Actief verslaafd-zijn is een vorm van extreem verstard gedrag, waar meestal zeer dwangmatige denk- en gevoelspatronen aan ten grondslag liggen. De workshop gaat in op verschillende ACT-technieken die behulpzaam kunnen zijn om wat ontspanning en lucht te brengen binnen deze  waaruit gebruik vaak slechts de enige uitweg lijkt. Een nuchter leven is echter ook niet alles. De consequenties van de keuzes die jarenlang gemaakt werden zijn soms moeilijk onder ogen te zien. Ook aan dit aspect wordt vanuit een ACT-perspectief ruim aandacht besteed. De ontwikkeling van enig gevoel voor ‘bijkomende schoonheid’ kan hierbij wellicht hoop en inspiratie bieden.

Omdat verslavingsproblemen heel menselijke problemen zijn valt er ook voor hulpverleners die niet of nauwelijks met deze doelgroep werken volop te genieten.

 

Programma 24 maart

Vanaf 12.45     Onthaal met koffie en thee

13.00-15.00     ALV

15.00-15.30     Pauze met koffie, thee en gebak          

15.30-17.30     Workshop Collateral Beauty

Vanaf 17.30     Borrel

Datum
24 maart 2018

Kostprijs
Gratis voor ACBS BeNe leden
25 euro voor niet-leden

Bijlagen

Plaats een reactie